Miten tiedolla johtaminen saadaan luonnolliseksi osaksi jokaisen työtä?

Valtiolla on paljon osaamista, tutkimustiedon tuotantoa, dataa ja korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, joilla periaatteessa on kaikki mahdollisuudet tehdä analyyttisia päätöksiä ja hyödyntää tietoa laajasti. Halu johtaa tiedolla on kova, mutta toteutus on vielä työn alla.

Tiedolla johtamisen palvelumuotoiluprojektissa ideoimme runsaasti ratkaisuehdotuksia, kehitimme viisi konkreettista protoa ja opimme paljon uutta. Seuraavaksi on aika päättää jatkosta.

 

Projektin lopputulokset ja protot PDF-tiedostona >

 

Tutustu projektin tuloksiin klikkaamalla kuvaa

Mitä?

Projektissa pyrimme selvittämään, mitkä tekijät estävät ja edistävät tiedolla johtamista valtiolla. Ideoimme ratkaisuja, joiden avulla tiedolla johtamisesta voisi tulla luonnollinen osa jokaisen valtiolla työskentelevän arkea.

Miksi?

Tiedolla johtamisesta hyötyvät kaikki. Taitavan tiedolla johtamisen avulla tehdään parempia päätöksiä. Monimutkaisten kokonaisuuksien hallitseminen helpottuu. Oman toiminnan vaikutukset tulevat näkyviksi, ja päällekkäinen työ vähenee.

Miten?

Valmensimme 20 tiedolla johtamisen lähettiä palvelumuotoilun perusteisiin. Lähetit keräsivät asiakasymmärrystä sekä ideoivat ja protoilivat ratkaisuehdotuksia palvelumuotoilun tuplatimanttimallin mukaisesti. Työskentelyn eri vaiheisiin osallistui yhteensä noin 80 ihmistä läpi valtionhallinnon.

Protot

Kehitimme yhdessä viisi erilaista ja hyvin konkreettista protoa, joilla tiedolla johtaminen saataisiin osaksi jokaisen arkipäivää:

  1. Osaamisbotti
  2. Osaamislupaus
  3. Vierihoito
  4. Strategia
  5. Reaaliaikainen tietopesä / tietopankki