Muutoksia Tietokiri-hankkeessa

Vuodenvaihteessa Tietokiri-hankkeen johtoon tuli muutoksia, kun aiemmin Kuntatieto-ohjelmaa vetänyt Denis Galkin aloitti Tietokirin hankejohtajana.

Denis Galkin aloitti Tietokirin hankejohtajana 1.1.2021.

”Tietokiri-hankkeen avulla haluamme saada hyödyn irti kaikesta siitä tiedosta, jota meillä jo nyt on.”

Hankejohtajaa puolisen vuotta paikannut Minna Tormilainen Deloittelta siirtyi muihin tehtäviin, mutta hän ja muut Deloitten asiantuntijat jatkavat edelleen Tietokirin kumppanina eri osa-alueissa.

Tietokiriin uusia projekteja

Tietokirin yhtenä tavoitteena on yhdistää eri toimijoiden hallussa olevia tietoja, jotta niitä voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin julkishallinnon johtamisessa. Tietoja kokoamalla ja avaamalla edistämme myös julkishallinnon läpinäkyvyyttä.

Vuoden 2020 lopulla Tietokiri laajeni sisällöllisesti, kun julkisten hankintojen tiedolla johtaminen ja valtion yhteisten tietojen integrointi Tietokiri-alustalle siirtyivät Tietokirin projekteiksi.

Julkisten hankintojen tiedolla johtaminen liittyy kiinteästi valtiovarainministeriön ja Kuntaliiton luotsaamaan Hankinta-Suomi -ohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää julkisiin hankintoihin käytettävien varojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä julkisen talouden kestävyyttä. Hankejohtaja Seija Friman Valtiokonttorista vetää Hankintojen tiedolla johtaminen ja vaikuttavuus -teemaryhmää, jonka konkreettinen työ on nyt nivottu osaksi Tietokiriä.

Valtion yhteiset toiminnan, talouden ja suunnittelun tiedot kootaan yhteiselle tietoalustalle. Yhteinen tietoalusta mahdollistaa eri lähteistä koottujen tietojen yhdistelemisen, mikä synnyttää myös uutta tietoa. Tavoitteemme on, että valtion yhteisiä tietoja voidaan käyttää nykyistä helpommin osana analysointi- ja raportointipalveluita. Valtion yhteisten tietojen kokoamiseen tähtäävää projektia luotsaa kehittämispäällikkö Eeva Penttilä Valtiokonttorista. Tutustu tarkemmin projektiin >

Mikä Tietokiri?

Vuonna 2017 alkaneen Tietokiri-hankkeen toinen osa jatkuu 2021 vuoden loppuun. Jatkohankkeen tavoitteena on vakiinnuttaa ja laajentaa Tietokirissä jo aiemmin aloitettuja palveluita (mm. yhteinen tietoalusta, analysointipalvelut ja Tutkihallintoa.fi) sekä luoda ja ottaa käyttöön informaation hallintamalli. Tietokirissä useat organisaatiot tekevät tiivistä yhteistyötä yhteisen päämäärän eteen. Tavoitteena on avittaa julkishallintoa matkalla tiedolla johtamisen edelläkävijäksi. Valtiovarainministeriö ohjaa hanketta strategisella tasolla ja Valtiokonttori vastaa hankekokonaisuudesta ja koordinoinnista.

Avainsanat: , ,

Tietoa kirjoittajasta:

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha