Parempia päätöksiä Suomelle – Tietokiri Valtio Expossa

Tietokiri-osastolla pelattiin minimölkkyä ja jaettiin tietoa hankkeesta. Kuvassa Lasse Kokkala (Palkeet), Eeva Penttilä (Valtiokonttori) ja Juha Savonen (Valtiokonttori).

Valtionhallinnon asiantuntijoille ja päättäjille tarkoitettu suurin vuosittainen tapahtuma Valtio Expo järjestettiin jälleen 7.5.2019 Helsingissä. Tapahtuma kokosi paikan päälle 1 500 henkilöä ympäri Suomen ja lisäksi useita satoja nettilähetyksen äärelle. Myös Tietokiri oli esillä tapahtumassa.

Tietojohtamisen lähettiläs Harri Laihonen Tampereen yliopistosta esiintyi Valtio Expon päälavalla.

Valtio Expon Meidän Suomi -teema kertoi valtionhallinnon roolista nykypäivän ja tulevaisuuden Suomessa. Teemaa käsiteltiin kolmelta eri kantilta: koko julkishallinnon, työyhteisön ja yksittäisen työntekijän näkökulmasta. Tietokirillä oli ohjelmassa useampi puheenvuoro, joissa päivän teemoihin tuotiin tiedolla johtamisen näkökulmaa.

Osastollamme otettiin tiedolla johtaminen hieman rennommina. Messuvieraiden kanssa pelattiin minimölkkyä ja jaettiin Tietokiri-aiheisia palkintoja. Lisäksi järjestimme arvonnan, jossa saattoi voittaa analyytikon lainaan päiväksi. Palkinto osui Väestörekisterikeskukselle, onnea!

Tiedolla johtaminen esillä ohjelmassa

Valtio Expon pääsalissa kuultiin puheenvuoro tietojohtamisen lähettiläältä Harri Laihoselta, joka toimii tutkimusjohtajana Tampereen yliopistossa. Laihonen painotti esityksessään, että jokainen on tietojohtaja.

Harry Anttila kertoi kuinka VMBaroa on hyödynnetty Rikosseuraamuslaitoksella. Nyt Anttila on tehtäväkierrossa Palkeissa ja kehittää siellä VMBaroa kaikkien virastojen hyödyksi.

Toisessa salissa tiedolla johtamista käsiteltiin käytännönläheisemmin virastojen case-esimerkkien kautta. Molemmissa esimerkeissä Tietokirin analyytikot ovat tehneet yhteistyötä virastojen kanssa.

Palkeissa tehtäväkierrossa oleva Harry Anttila kertoi kuinka Rikosseuraamuslaitoksessa on kehitetty työhyvinvointia VMBaro-analyysin avulla.

Matti Sarasmaa taas kertoi miten Rajavartiolaitos on kehittänyt henkilöstöhallinnon tilannekuvaa tilastotiedon avulla.

 

Eikö Valtio Expo ole sinulle vielä tuttu? Katso koostevideo:

 

Avainsanat: ,

Tietoa kirjoittajasta: