873 406

Viikon luku on 873406.

Viikon luku on 873 406. Suomessa asui viime vuoden lopussa näin monta 70 vuotta täyttänyttä (lähde Findikaattori). Luku on juuri nyt ajankohtainen, sillä elämme poikkeuksellista kriisiaikaa koronapandemian vuoksi, ja yli 70-vuotiaat kuuluvat taudin riskiryhmään.

Mitä muuta tietoa väestöstä on saatavilla?

Karttavisualisointi, joka näyttää 75-vuotiaiden suhteellisen osuuden väestöstä sairaanhoitopiireittäin. Suhteessa eniten iäkkäitä on Itä- ja Etelä-Savossa.

75 vuotta täyttäneiden suhteellinen osuus väestöstä sairaanhoitopiireittäin.

Yllä oleva teemakartta näyttää 75 vuotta täyttäneiden suhteellisen osuuden väestöstä sairaanhoitopiireittäin (tilasto vuodelta 2018). Kuten kartasta näemme, suhteellisesti eniten iäkkäitä on Itä- ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien alueella.

Paikkatietoikkunassa tietoa voi visualisoida myös pylväsdiagrammein. Tässä 75 vuotta täyttäneiden prosenttiosuus väestöstä eri sairaanhoitopiireissä.

Tämä on yksi esimerkki siitä, miten paikkatietoa voi hyödyntää suunnittelun ja varautumisen apuna. Karttavisualisointi auttaa hahmottamaan kokonaiskuvan pelkkiä numeroita paremmin. Paikkatietoon yhdistettyä tilastotietoa voi käyttää yhtä hyvin päätösten tukena kuin myös esimerkiksi kansalaisviestinnän apuna.

THL tarjoaa tilastotietoja suomalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista Sotkanet.fi-palvelun kautta. Aineistot löytyvät myös Paikkatietoikkunasta, jossa niitä pääsee tutkimaan suoraan kartalta erilaisia aluejakoja (esimerkiksi kunnat, maakunnat, sairaanhoitopiirit) hyödyntäen. Kartoista voi myös tehdä julkaisuja omille verkkosivuille. Teemakarttojen tekemiseen löydät ohjeita Maanmittauslaitoksen sivuilta.

Pysy turvassa ja seuraa koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia ja tilannekuvaa THL:n sivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: , ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha