900

Hansel teki vuonna 2019 yhteishankintoja 900 miljoonalla eurolla. Suurimmat yhteishankintasopimukset olivat 91 miljoonan euron IT-konsultointi, 68 miljoonan euron Työterveyshuollon palvelut sekä 52 miljoonan euron Konesali- ja kapasiteettipalvelut.

Julkisia hankintoja voidaan tehdä yhteishankintoina, joihin liittymällä  julkiset organisaatiot voivat tehdä tavara- ja palveluhankintoja ilman omaa kilpailutusta. Yhteishankintoja kannattaa tehdä silloin, kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria.

Tekemällä yhteishankintoja voidaan säästää veroeuroja. Suuri ostovolyymi mahdollistaa hyvät hinta- ja sopimusehdot. Yhteishankinnoissa huomioidaan myös laatu- ja vastuullisuustekijöitä.

Hansel on koko julkishallinnon yhteishankintayksikkö, joka tarjoaa yhteishankintojen lisäksi myös hankintatoimen kehittämis- ja kilpailutuspalveluja.

Lisätietoja:
www.hansel.fi

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.